reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tidligere president Barack Obama, her under begravelsen til borgerrettsforkjemperen John Lewis i Atlanta i slutten av juli. Foto: Alyssa Pointer / AP / NTB scanpix

Obama: – Trump forsøker å vingestekke postvesenet før valget

Tidligere president Barack Obama sier han er bekymret for avviklingen av høstens presidentvalg. Han mener Donald Trump forsøker å vingestekke USAs postvesen.

Av NTB | 15.08.2020 21:02:34

Politikk: Striden om postvesenet USPS er blitt en brennhet sak i den amerikanske valgkampen. Det ventes at et stort antall amerikanske velgere vil bruke posten til å avlegge stemme i et hardt koronarammet USA.

Postvesenet USPS er imidlertid i krise. Posten hoper seg opp etter at omfattende sparetiltak er innført av etatens nye leder, en stor Trump-donor.

Obama sier Republikanerne har gått aktivt inn for å begrense velgernes mulighet til å stemme tidligere, men at Trumps innsats for å «vingestekke» postvesenet midt i pandemien er uten sidestykke.

– Det vi har sett, på en måte som er unik i moderne politisk historie, er en president som eksplisitt forsøker å få folk til ikke å stemme, sier Obama i en podkast sammen med sin tidligere valgkampleder David Plouffe, ifølge Reuters.

Fredag varslet USPS 46 delstater og myndighetene i Washington D.C. om at det er stor risiko for at velgere ikke vil ha tid nok til å fylle ut stemmesedlene og returnere dem innen dagens tidsfrister. Enkelte stemmer kan da ikke ble telt med i valget, selv om velgerne har overholdt tidsfristene som er satt.

(©NTB)

Flere nyheter: