Menu
Alexander Kristoff kan måtte se langt etter start i Paris-Roubaix. Foto: NTB

Nytt viruskaos truer et av Kristoffs store sesongmål

Høye smittetall i området skaper stor usikkerhet rundt om det prestisjetunge franske sykkelrittet Paris-Roubaix kan gjennomføres som planlagt i neste måned.

Av NTB | 22.03.2021 22:38:44

Sport: Rittet, som Alexander Kristoff har som et stort mål i tiden som kommer, skal etter planen avvikles 11. april.

Uttalelser fra en lokal politikertopp skaper nå usikkert rundt om arrangementet kan gå som planlagt.

– Jeg skal gi dere et svar når tiden er inne, men akkurat nå kan dere gjette selv. Himmelen ser mindre blå ut, sier Michel Lalande på spørsmål om han er optimist med tanke på avvikling av Paris-Roubaix.

Uttalelsene er gitt til radiostasjonen France Bleu Nord og er gjengitt av Cyclingweekly. Lalande leder de lokale myndighetene der Paris-Roubaix finner sted.

Politikertoppen legger til at han ikke forstår hvordan sykkelritt rett på andre siden av grensen mot Belgia kan avvikles som normalt midt i den helsekrisen regionen nå står i.

16 regioner i Frankrike ble igjen nedstengt sist helg som følge av et nytt hopp i antall koronatilfeller.

Restriksjonene som er innført innebærer stengte butikker, samt at innbyggerne maks kan bevege seg ti kilometer bort fra eget hjem.

Paris-Roubaix er kjent for sine tøffe brosteinspartier og kalles «Helvete i nord». Ingen norske ryttere har vunnet rittet. Thor Hushovd ble nummer to i 2010.

Fjorårets utgave ble utsatt til oktober som følge av viruspandemien, men heller ikke da lot seg gjennomføre som følge av viruspandemien. Nå kan rittet gå fløyten for andre år på rad.

(©NTB)

Flere nyheter: