reklame for Sheiken Bowling
Menu
Vikingskipsmuseet skal utvides til det nye vikingtidsmuseet, som blir tre ganger så stort. Her er Osebergskipet, som ble bygget på 800-tallet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nytt vikingtidsmuseet på Bygdøy får grønt lys til bygging

Statsbygg får tillatelse fra Plan- og bygningsetaten (PBE) til å sette i gang med byggingen av det nye vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo.

Av NTB | 19.01.2022 11:51:28

økonomi og næringsliv: «Samlet vurderer Plan- og bygningsetaten at bygget innehar høy arkitektonisk kvalitet og arkitektonisk egenart» skriver PBE i sin rammetillatelse til bygningsarbeidet, skriver Avisa Oslo.

Etaten legger til flere vilkår, blant annet at Statsbygg må sikre en nærliggende sykkelvei og annen infrastruktur i nærheten av bygget.

Statsbygg skal etter planen starte opp arbeidet i løpet av første kvartal, og museet er planlagt å stå ferdig innen 2026.

Det nye museet er en utvidelse av det allerede eksisterende vikingskipsmuseet. Det vil bli tre ganger så stort som dagens museum og få plass til en større del av den totale samlingen med gjenstander fra vikingtiden, i tillegg til de allerede kjente vikingskipene.

(©NTB)

Flere nyheter: