reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Eric Coomer i Dominion viser fram utstyr i et møte med valgmyndighetene i 2018. Foto: Bob Andres / Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB

Nytt valgfirma saksøker Trump-leiren

Sikkerhetsdirektøren i stemmetellingsleverandøren Dominion saksøker Trump-kampanjen etter å ha mottatt drapstrusler som følge av påstander om valgfusk.

Av NTB | 23.12.2020 03:38:23

Økonomi og næringsliv: Eric Coomer er sikkerhetsdirektør i Dominion, ett av selskapene som leverte elektronisk telleutstyr som ble brukt i presidentvalget i november. Han sier han vil ha livet sitt tilbake etter å ha fått det ødelagt som følge av påstandene om at Dominions utstyr sørget for valgfusk.

Påstandene om valgfusk er tilbakevist flere ganger, men fremmet av flere personer tilknyttet Donald Trump. Coomer saksøker Trump-kampanjen, advokatene Rudy Giuliani og Sidney Powell og de konservative medieaktørene Newsmax og One America News.

– Jeg er blitt kastet ut i det offentlige rampelyset av folk med politiske og økonomiske agendaer, men i bunn og grunn er jeg en privatperson. Selv om jeg har gjort alt for å ta tilbake min tidligere livsstil, har jeg liten tro på det. Så jeg vil sette min lit til rettsvesenet, som allerede har avslørt sannheten om 2020-valget, sier Coomer.

Dominion leverte telleutstyr til flere amerikanske delstater. Også rivalen Smartmatic har levert søksmål mot flere personer som har fremmet påstander om valgfusk.

(©NTB)

Flere nyheter: