Menu
Jan Bednarek ble matchvinner for Southampton hjemme mot Arsenal. Foto: Kieran Cleeves / PA via AP / NTB

Nytt tap for Arsenal og kaptein Ødegaard

Martin Ødegaard fikk bære kapteinsbindet for Arsenal i lørdagens Premier League-kamp borte mot Southampton. Det endte med 0-1-tap tross mange målsjanser.

Av NTB | 16.04.2022 18:04:32

Sport: Nordmannens lag har tapt tre strake ligakamper og er i ferd med å gi bort den lukrative 4.-plassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Lørdag dominerte Arsenal skikkelig, men Mikel Artetas menn klarte ikke å score.

Mohamed Elyounoussi noterte derimot målgivende pasning på den eneste scoringen i kampen. Han serverte midtstopper Jan Bednarek, som hamret inn 1-0 etter en corner på tampen av første omgang.

– Om noen så denne kampen uten å vite resultatet, ville de sagt at Arsenal vant komfortabelt. Det handler ikke bare om ballbesittelse, men om trusselen vi utgjorde. Vi skulle ha scoret tre eller fire. Når du er der framme så mye, må du score mål, sa Arteta til Sky Sports.

– Det føles fantastisk. Det var en flott reaksjon. Selvfølgelig var det tøft forrige helg, og vi måtte gå i oss selv. Men dette viser viljen i laget, sa Forster til BBC.

Southampton tapte hele 0-6 mot Chelsea sist serierunde.

– Det var noen fine redninger der. Det er alltid godt å bidra og holde nullen. En keepers drøm, la Forster til.

Bukayo Saka var frisk hos gjestene og kom til gode skuddmuligheter, men ble også han ble stoppet av Saints’ bakerste mann.

0-1-tapet betyr at Arsenal blir liggende på 54 poeng fra 31 kamper. Det er likt med Manchester United og tre bak 4.-plasserte Tottenham, som begge har én kamp mer spilt enn Ødegaards lag.

Det er ikke utenkelig at flere Arsenal-spillere kommer til å ha mareritt om Southampton-keeper Fraser Forster. Han sto tidvis som en levende vegg og stanset en rekke store sjanser.

Ødegaard, som var kaptein i Alexandre Lacazettes sykdomsfravær, skjøt like utenfor i det 82. minuttet. Nordmannen spilte samtlige 90 minutter i den frustrerende kampen for gjestene.

(©NTB)

Flere nyheter: