Menu
Viktor Hovland og makker Bernd Wiesberger var i ledelse det meste av kampen, men måtte tåle et surt tap i fourball i Ryder Cup lørdag. Foto: Jeff Roberson, AP / NTB

Nytt surt tap for Hovland i Ryder Cup – ledet det meste av kampen

Heller ikke i tredje forsøk greide Viktor Hovland å notere sin første seier i Ryder Cup i golf. Sammen med Bernd Wiesberger ble det tap i foursome lørdag.

Av NTB | 25.09.2021 18:52:54

Sport: Den europeiske duoen ledet tidlig med tre hull og var foran det meste av duellen, men Justin Thomas og Jordan Spieth slo hardt tilbake og vendte kampen i sin favør med seier på tre strake hull fra det 14. hullet.

Fredag tapte Hovland foursome sammen med Paul Casey mot den sterke duoen Dustin Johnson og Collin Morikawa, mens han fant tonen med Tommy Fleetwood i fourball og ledet mye av veien før det ble uavgjort mot Justin Thomas og Patrick Cantlay.

Med amerikansk 6-2-ledelse etter første dag trengte Europa sårt poeng lørdag, men hjemmelaget vant tre av fire fourballdueller og økte til 9-3. Om Europa ikke slår hardt tilbake i lørdagens fourballkamper, vil kampen om trofeet langt på vei være avgjort før søndagens singlekamper.

Da skal Hovland spille med Fleetwood igjen, mot Scottie Scheffler og Bryson Dechambeau.

På 7. hull begynte amerikanerne opphentingen, og i løpet av fire hull var de à jour. De vant også 9. og 10. hull på Whistling Straits-banen.

Det så ut til å ordne seg for Hovland og makkeren da Spieth slo i sandgraven på 12. hull. Verken Thomas eller Spieth greide å slå seg ut av den, og de ga opp hullet. Dermed ledet Europa igjen.

Det skulle ikke vare lenge. På 14. hull fikk Wiesberger en vanskelig parputt fra kanten av greenen. Han var nær, men den gikk ikke inn, og USA utlignet. På neste hull tok de ledelsen, og da Europa-duoen greide birdie på 16. hull rullet Spieth like godt inn en eagle.

Hovland og makkeren hadde fortsatt håp om et halvpoeng da de to fatt på det siste hullet, men amerikanerne gjorde jobben og vant med to hull.

Som fredag vant den spanske duoen Jon Rahm og Sergio Garcia sin fourballkamp. Det er Europas to eneste seirer etter 12 av 16 parkamper. Veteranen Garcia ble historisk med sin 24. seier i Ryder Cup-kamper. Han la Nick Faldo bak seg.

Mange spurte seg hvorfor Hovland og Fleetwood ikke fikk spille sammen også i foursome lørdag, men nordmannen fikk det innledningsvis godt til også med Wiesberger, og med seier på 1., 3. og 6. hull koblet de et fast grep om kampen.

Europeerne forlenget kampen til siste hull ved å vinne det 17. hullet. Igjen slet amerikanerne med å komme seg ut av sanden, og de ga opp hullet.

(©NTB)

Flere nyheter: