Menu
Illustrasjonsfoto: Elaine Thompson / AP / NTB

Nytt smittetilfelle i Tysvær

Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Tysvær den siste uken.

Av Egil M Solberg | 26.01.2021 15:15:28

Koronapandemi: Det har vært registrert ett smittetilfelle i Tysvær kommune den siste uken. Dette er relatert til utenlandsreise og er en oversiktlig situasjon.

– Vi er glade for at smittesituasjonen på Haugalandet er rolig og kontrollert, men har i helgen blitt minnet på hvor raskt dette kan snu, skriver kommunen på sine nettsider.

Med bakgrunn i utbrudd av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo og kraftige tiltak i totalt 25 kommuner på Østlandet, oppfordrer Tysvær kommune til varsomhet og ekstra lav terskel for å teste seg ved symptomer.

Tysvær kommune er på såkalt risikonivå 1 i forhold til smittesituasjonen, noe som betyr at man har lite smitte og kontroll.

– Vi forholder oss som tidligere til nasjonale regler og anbefalinger, opplyser kommunen.

Siste nytt om vaksinering

Tysvær kommune får denne uken 96 doser koronavaksine, som vil gå til å sette andre vaksinedose på beboere på Aksdaltunet, samt til innbyggere over 85 år og utvalgte helsepersonell.

I gruppen over 85 år er det rundt 200 personer, og det vil ta enda flere uker før denne målgruppen er vaksinert og neste målgruppe over 75 år kan starte opp.

Det vil denne uken sendes ut SMS til innbyggere over 75 år med informasjon om hvordan vaksinering vil foregå.

Denne målgruppen vil også bli direkte kontaktet av sin fastlege og for de som ikke har fastlege i Tysvær vil koronasentralen ta kontakt.

Flere nyheter: