Menu
Helge Aasen er konsernsjef i Elkem. Andre kvartal 2022 bød på nok en rekord for selskapet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nytt rekordresultat for Elkem

Elkems inntekter for andre kvartal endte på 12,3 milliarder kroner. Det er opp 68 prosent fra samme kvartal i 2021 og er rekordhøyt.

Av NTB | 19.07.2022 10:10:47

Økonomi og næringsliv: Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) utgjorde 3,9 milliarder kroner i andre kvartal 2022, sammenlignet med 1,4 milliarder kroner for ett år siden.

– De sterke resultatene våre for første halvår legger til rette for en attraktiv utbytteavkastning for 2022, og utsiktene er gode også for neste kvartal, sier konsernsjef Helge Aasen i Elkem.

Elkem produserer silisium og silikon. Inflasjonspress og høye renter preger markedet framover, men etterspørselen er fortsatt stor ved inngangen til tredje kvartal, opplyser selskapet.

Elkem har blant annet anlegg i Kina og Frankrike.

– Covid-restriksjonene i Kina har resultert i redusert etterspørsel etter silikoner som, kombinert med ny produksjonskapasitet oppstrøms, har resultert i økte lagernivåer og en påfølgende prisnedgang, opplyser selskapet.

I Frankrike har en forsinket oppstart som følge av vedlikeholdsarbeid, ført til en estimert negativ EBITDA-effekt på 100 millioner kroner dette kvartalet.

Etterspørselen etter silikoner i Kina forventes å forbedres gradvis etter hvert som det lettes på koronarestriksjonene. I Europa, Midtøsten, Afrika og USA forventes priser og etterspørsel etter spesialprodukter å holde seg stabile.

(©NTB)

Flere nyheter: