reklame for smiaa
Menu
Andrine Benjaminsen er årets NM-dronning i orientering. Lørdag vant hun også utslagssprinten og tok sitt fjerde individuelle NM-gull i høst. Foto: Ivar Haugen, Norges Orienteringsforbund / NTB

Nytt NM-gull til Andrine Benjaminsen, Westergård best blant mennene

Andrine Benjaminsen vant også lørdagens utslagssprint i orienterings-NM i Haugesund. Hun har to individuelle gull på like mange dager og fire totalt i høst.

Av NTB | 26.09.2020 16:53:00

Sport: – To gull på en helg! Det kan ikke bli bedre, sa Benjaminsen etter å ha distansert resten av finalefeltet.

Da var det gjort unna prolog i morgentimene og semifinale tidlig ettermiddag før de beste løperne gjorde opp om medaljene i fellesstart i finalen. Benjaminsen, som fredag vant den individuelle sprinten, kom ikke lett til seieren.

– Jeg måtte snu for å få registrert stempling på en post like før passering av arena. Da måtte jeg øke farten, men jeg ble ikke stresset, sa NM-dronningen fra Lillomarka etter å ha henvist Victoria Hæstad Bjørnstad og Ingeborg Eide til sølv- og bronseplass.

Tidligere i høst vant hun NM i langdistanse og ultralangdistanse.

Håkon Jarvis Westergård vant mennenes finale etter å ha tatt sølvet fredag. Han seiret foran Dag Blandkjenn og Jørgen Baklid.

– Hele dagen har vært veldig bra for min del. Når det er fellesstart har jeg en helt annen innstilling, og i finalen var det tilnærmet perfekt, sa bergenseren som bor i Oslo og løper for Tyrving.

(©NTB)

Flere nyheter: