reklame
Menu
En russisk bærerakett med en Sojuz-kapsel i front tok onsdag av mot romstasjonen ISS. Turen ble gjort unna på litt over tre timer, noe som er ny rekord. Foto: Roscosmos Space Agency / AP / NTB

Nytt mannskap framme på ISS etter rekordrask tur

Et russisk Sojuz-fartøy med tre astronauter om bord er framme på romstasjonen ISS, etter en tur som bare tok litt over tre timer.

Av NTB | 14.10.2020 11:38:02

Vitenskap og teknologi: Det er første gang det er gjort forsøk på en så rask ferd til ISS med et bemannet fartøy. Den russiske romorganisasjonens Roscosmos bekrefter i en Twitter-melding onsdag formiddag at romfartøyet er koblet sammen med romstasjonen.

Turen tok tre timer og tre minutter, ifølge nyhetsbyrået Ria Novosti.

Om bord var Sergej Ryzjikov og Sergej Kud-Svertsjkov fra russiske Roscosmos og Nasa-astronauten Kate Rubins. De skal etter planen tilbringe seks måneder på ISS.

Vanligvis bruker romkapselen lenger tid og nærmer seg romstasjonen gjennom flere omløp rundt jorda. Denne gangen gjorde de innflygingen på bare to omløp.

Mannskapet har vært i karantene på Star City-basen utenfor Moskva og siden på Bajkonur i flere uker for å unngå koronasmitte, opplyste Rubins på en pressekonferanse tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: