Menu
En koronasmittet pasient ved Helse Bergen døde mandag, opplyser helseforetaket. Foto: Marit Hommedal / NTB

Nytt koronadødsfall i Helse Bergen

En koronasmittet pasient ved Helse Bergen døde mandag, opplyser helseforetaket.

Av NTB | 16.03.2021 10:53:47

Medisin og helse: På sine nettsider opplyser Helse Bergen at den døde var mellom 18 og 64 år.

Helse Bergen opplyser at de har fire innlagte pasienter med covid-19, og at samtlige ligger innlagt på Haukeland universitetssjukehus.

Ingen av de innlagte koronapasientene får intensivbehandling.

Det er det siste døgnet registrert ti nye smittede i Bergen. Kommunen opplyser at ett av tilfellene er importsmitte, mens åtte er nærkontakter. I tillegg har én ukjent smittevei.

Kommunen skriver at det er påvist 21 nye tilfeller av muterte virus. Det dreier seg om 20 tilfeller av den britiske varianten og ett av den sørafrikanske mutanten. Dette gjelder prøver tatt mellom 8. og 3. mars.

R-tallet i Helse Bergen er nå beregnet til 1, ned fra 1,3 forrige uke. Tallet sier noe om hvor mange en smittet person smitter videre.

Administrerende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen sier at selv om R-tallet er på 1 og det er lav smitte i området, så er det viktig å ikke slappe av.

– Det er høy smitte både i sør og øst for oss, så vi må fortsette å følge de grunnleggende smitteverntiltakene. Vi har vært flinke, og vi må fortsette å være flinke. Dette er ikke over, sier Hansen.

(©NTB)

Flere nyheter: