Menu
Steven Alzate (t.h.) sender Brighton i ledelsen mot Liverpool. Foto: Clive Brunskill / AP / NTB

Nytt hjemmesjokk for Liverpool

Liverpool er ikke friskmeldt etter to solide borteseirer. Onsdag snublet rødtrøyene igjen for et bunnlag på Anfield i Brightons overraskende 1-0-seier.

Av NTB | 04.02.2021 01:38:11

Sport: Tross et massivt trykk i utligningsjakten greide ikke Liverpool å rette opp skaden. Steven Alzate ble matchvinner med sin scoring i det 56. minutt.

Dermed står forrige sesongs Premier League-mester med to strake hjemmetap. Nylig vant også Burnley 1–0 på en arena som i flere år virket som et ugjennomtrengelig fort. Med tapet stoppet Liverpools ubeseirede Anfield-rekke på 68 ligakamper.

Etter sjokksmellen dro Jürgen Klopps menn til London og vant 3–1 mot både Tottenham og West Ham. Men tilbake på Merseyside dukket problemene opp igjen.

– I mange tilfeller ga vi bort ballen for lett. Andre ganger så det ut som gutta var slitne mentalt. Jeg vet at de kan sende en pasning fra A til B, men det skjedde ikke. Vi gjorde det enklest for Brighton, men de gjorde det også veldig bra, sa Klopp til BBC etter kampen.

Etter sidebytte klarte Liverpool å stable sammen et press på Brighton, men som i Burnley-kampen var det da gjestene skulle slå til og straffe hjemmelaget. Alzate sleivet inn vinnermålet etter at ballen på veien hadde vært innom lagkamerat Leandro Trossard.

Det var colombianerens første mål på 28 Premier League-kamper.

Klopp sier han nå må komme til bunns i hva som gjorde at Liverpool sviktet.

– Brighton fortjente å vinne, ingen tvil om det. For meg er det viktigere å finne en forklaring på hvorfor vi tapte kampen og forstå hva som skjedde. Vi så ikke over bevisende ut, sier Klopp til den britiske kringkasteren.

Med tapet ligger Liverpool på fjerdeplass med 40 poeng. Det skiller sju poeng opp til Manchester City på tabelltoppen. Luken kan bli til ti poeng om City vinner sin «hengekamp».

Brighton har tatt store steg i det siste. I helgen vant laget fra sørkysten 1–0 hjemme mot Tottenham. Den gode stimen har tatt klubben opp til 15.-plassen.

Brightons manager Graham Potter er svært glad for å ha sikret seieren.

– Et fantastisk resultat, en fantastisk prestasjon. Vi viste mot da vi hadde ballen. Vi forsvarte oss med livet som innsats. Vi hindret et godt lag fra å skape sjanser, og vi hadde noen selv også, sier en henrykt Potter til BBC.

– Man er nødt til å være disiplinert her. Spillerne skal ha stor takk for å ha jobbet så hard. Jeg kan ikke få innsatsen nok – sensasjonelt, avslutter Brighton-treneren.

Liverpool skapte svært lite før pause. Mohamed Salah hadde en god sjanse etter fire minutter, men avslutningen gikk over mål. Det var alt vertene hadde å by på i første omgang.

Liverpool spilte kampen uten førstekeeper Alisson på grunn av sykdom. Caoimhin Kelleher kom inn som erstatter.

(©NTB)

Flere nyheter: