Menu
Det er årsmøte i FK Haugesund i dag. Der vil det bli gitt informasjon om hvorfor det nå er stiftet et nytt FK Haugesund AS med Nesheim som eneste eier. FOTO: FK Haugesund

Nytt FK Haugesund er stiftet

25. mars ble det opprettet et nytt aksjeselskap med navnet FK Haugesund AS. Det holdes hemmelig hva som er årsaken. Det gamle selskapet har nesten 15 millioner i Aksjekapital.

Av Egil M Solberg | 20.04.2021 13:44:36

Næringsliv: I beskrivelsen heter det at selskapet skal drive med «Drift av fotballklubben FK Haugesund og investering i andre selskaper».

Vedtektsforålet beskrives som: «Å drive virksomhet forbundet med elitefotballen i FK Haugesund, samt  virksomhet naturlig knyttet til dette».

Selskapet er registrert på samme adresse som Haugesund stadion, altså Karmsundgata 169 og selskapets styreleder er Ole Henrik Nesheim, mens Hans Grønnestad (forretningsfører) er registrert som styremedlem.

Akslekapitalen er satt til 1 million kroner.

Det kan fremstå som om en virksomhetsoverdragelse er planlagt.

Leiv Helge Kaldheim er styreleder i fotballklubben FK Haugesund. Klubben har tirsdag klokken 17.00 årsmøte på Haugesund stadion.

– Ja, det stemmer at det er opprettet et nytt AS. Men jeg vil ikke si noe om det nå. Jeg ønsker å informere medlemmene på tirsdagens årsmøte før jeg sier mer, sier Kaldheim til Haugesunds avis.

Opprinnelig var årsmøtet berammet til 16. mars, men dette ble siden utsatt og flyttet til 20. april, opplyser klubben på sine nettsider.

Utvik til søksmål mot FK Haugesund

5. mai mai barker Arne Utvik og FKH sammen i Haugaland tingrett.

I rettspapirene kommer det fram at saken gjelder «at beslutning i ekstraordinær generalforsamling i FK Haugesund AS den 25.10.2018 kjennes ugyldig».

Utvik tapte da store verdier.

På denne generalforsamlingen ble FKH-økonomien reddet, etter en emisjon på 14,98 millioner kroner, skriver Haugesunds avis.

Det er senere fremkommet at verdiene var langt høyere enn det som ble oppgitt som grunnlag for emisjonen.

Flere nyheter: