Menu
Formel 2-fører Dennis Hauger kjører i helgen i ikoniske omgivelser i Monaco. Foto: Lise Åserud / NTB

Nytt drama for Hauger i Formel 2 – rivaler sjekkes for regelbrudd

Dennis Hauger var igjen uheldig da Formel 2-feltet inntok Monaco fredag. Han fikk kvalifiseringen ødelagt på tampen, men kan komme til å klatre på listene.

Av NTB | 27.05.2022 13:01:08

Aurskog-gutten fulgte regelverket og bremset ned farten etter en avkjøring fra brasilianeren Felipe Drugovich. Episoden førte til to gule flagg.

Førerne skal slippe på gassen for å overholde sikkerheten på banen i slike situasjoner. Det gjorde ikke Liam Lawson (New Zealand) og Ayumu Iwasa (Japan), som begge satte bestetider på siste runde etter Drugovichs uhell.

Det pågår i øyeblikket en etterforskning i Monaco. Blir tidene til Lawson og Iwasa strøket, rykker Hauger oppover på resultatlista. En slik avgjørelse får svært mye å si for 19-åringen.

Hauger var i mål som nummer seks i den første av to kvalifiseringsgrupper og ble totalt nummer elleve. To hakk opp vil gjøre at han starter lørdagens sprintløp fra nest best startspor og som nummer ni i hovedløpet lørdag.

F2-reglene tilsier at rekkefølgen på start i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Søndag starter bilene etter plasseringen de fikk fredag.

Mye har gått galt for Hauger i sesongstarten. Han har hatt uflaks i en rekke løp, og sist helg ble det kun en 13.-plass i hovedløpet i Barcelona.

(©NTB)

Flere nyheter: