Menu
Simen Hegstad Krüger inn til bronse i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Nytt Bolsjunov-gull – Krüger inn til bronse på fellesstarten

Aleksander Bolsjunov vant «OL-femmila» i langrenn. Simen Hegstad Krüger sikret bronse. En svært omdiskutert jurybeslutning forkortet rennet kraftig.

Av NTB | 19.02.2022 22:22:33

Sport: Krüger var tilbake etter koronasykdom og gikk svært aktivt i teten, men klarte ikke å utligne Bolsjunovs siste rykk etter snaut 28 kilometer. Det endte med norsk tredjeplass. Han var slått med sju sekunder av Bolsjunov og halvannet sekund av Ivan Jakimusjkin, som sikret russisk dobbeltseier.

– Bolsjunov er igjen relativt overlegen. Han herjer med konkurrentene mot slutten og gjør også mye grovjobb. Det så ut som russerne traff noe bedre enn oss (Norge) på skiene i dag, sa Martin Johnsrud Sundby i TV Norges studio.

Sjur Røthe var også med i ledergruppen svært lenge, men maktet ikke å henge på til spurten. Han kom inn som femtemann.

Johannes Høsflot Klæbo hadde en tung dag og slapp teten før halvgått løp. Han brøt rennet i god tid før målgang. Klæbo har hatt et sterkt OL med to gull, en sølv og en bronse.

Hans Christer Holund mistet en stav og måtte bruke mye krefter i sin kamp for å komme opp i ledergruppen igjen. Det lyktes han ikke med. Han endte på 13.-plass.

Konkurransen gikk over bare 28,4 kilometer. Starten ble forskjøvet én time. Løperne hadde begynt oppvarmingen da de fikk vite om utsettelsen.

Beslutningen høstet kritikk fra flere hold. Mange ledere og løpere mente det ville vært forsvarlig å gjennomføre fem mil tross kulde (rundt 20 minusgrader, nær 30 i følt temperatur), sterk vind og svært trått føre.

En mulig løsning hadde vært å arrangere både 50- og 30-kilometeren (kvinner) søndag. Da er værprognosene noe snillere.

Bolsjunov ble langrennskongen i lekene med tre gull, ett sølv og en bronse. Han viste ingen nåde i spurten på fellesstarten og hadde ingen konkurranse på oppløpet.

Briten Andrew Musgrave, som bor og trener i Norge, var ikke fornøyd med avgjørelsen. På Twitter fikk han utløp for frustrasjonen. «FIS har akkurat forkortet den olympiske 50 km til 28 fordi det er litt kaldt og vindfullt. Jeg tror ikke det gjør det noe varmere og skaper mindre vind. For en helv … vits! «, skrev han.

(©NTB)

Flere nyheter: