Menu
Ti personer er bekreftet omkommet etter ulykken, men rundt 150 er ennå ikke gjort rede for etter bygningskollapsen torsdag. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB

Nytt bekreftet dødsfall etter kollapsen i Miami

En tiende person er bekreftet omkommet etter at en boligblokk raste sammen i Surfside utenfor Miami Beach torsdag. 151 er fortsatt ikke gjort rede for.

Av NTB | 27.06.2021 02:08:54

Ulykker og naturkatastrofer: – I morges fant vi en ny omkommet. Dermed er ti døde funnet. Vi har kontroll på 135 personer etter kollapset. 151 er fremdeles savnet. Våre folk jobber nå med å revidere denne listen, sier ordfører Daniella Levina Cava i Miami-Dade fylke.

– Vår fremste prioritet er redningsaksjonen og det å finne mennesker. Vi fortsetter og jobber for å sjekke alle muligheter i søket, sier hun, ifølge CNN.

Den tolv etasjer høye bygningen med 130 boenheter i Surfside, rett nord for Miami Beach, kollapset midt på natten mens folk sov.

Siden har en desperat leting etter overlevende i haugen av bygningsmasser pågått, men ingen er blitt berget ut av ruinene i live siden torsdag. Letingen i ruinene er møysommelig og går langsomt. I en periode var innsatsen hindret av en brann dypt nede i bygningsrestene, men denne er slukket.

– Vi snakker om betong. Vi snakker om stål. Hver gang noe gjøres, kommer det en reaksjon, sier Jadallah til CNN.

Israel har sendt en delegasjon med redningsarbeidere til Florida for å hjelpe til med letingen etter savnede. Blant dem som ikke er gjort rede for, er mange jøder, både israelske og amerikanske, og det israelske teamet skal hjelpe det jødiske samfunnet i Florida med å lete etter og identifisere savnede og omkomne.

Ifølge jødisk tro skal alle levninger av døde, helt ned til siste blodsdråpe, helst berges og begraves så snart som mulig.

Reparasjonene som var nødvendige, var anslått å koste rundt 76 millioner kroner. Det er foreløpig ikke kjent om disse strukturelle skadene var årsaken til ulykken.

De lokale myndighetene har kunngjort at de skal gjennomføre sikkerhetskontroller av alle bygninger som nærmer seg samme alder som den sammenraste boligblokka, rundt 40 år.

Mannskapene jobber døgnet rundt i 12-timersskift. Assisterende brannsjef i Miami-Dade, Raide Jadallah, beskriver redningsarbeidet som risikabelt.

Lørdag ble det kjent at en sakkyndig advarte mot strukturelle skader på bygningen like nord for Miami Beach allerede i 2018. Dreneringen på flaten rundt et svømmebasseng på bakkenivå har ikke fungert slik den skulle, noe som har ført til skader på betongen i fundamentet og i en garasje i bygningen.

(©NTB)

Flere nyheter: