Menu
Sturla Holm Lægreid, Filip Fjeld Andersen, Johannes Thingnes Boe and Vetle Sjåstad Christiansen jublet for seier på stafetten i Hochfilzen. Foto: Andreas Schaad / AP / NTB

Nykomponerte Norge vant suverent: – Ny opplevelse

Filip Fjeld Andersen hadde tatt over for veteran Tarjei Bø, men det gjorde ingen forskjell, for Norge vant likevel mennenes skiskytterstafett i suveren stil.

Av NTB | 10.12.2022 15:16:54

Sport: Sturla Holm Lægreid, Filip Fjeld Andersen, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen gikk på det norske laget som brukte sju ekstraskudd og én strafferunde. Sverige tok annenplassen, mens Tyskland gikk inn til tredjeplassen.

Andersen overtok for eldstebror Bø etter at sistnevnt ikke har levert som forventet i de individuelle verdenscuprennene så langt i sesongen.

Geilo-løper Christiansen måtte bruke tre ekstraskudd på stående og måtte ut i strafferunde på sin ankeretappe, men forspranget var aldri truet. Sebastian Samuelsen banket ned blinkene, men hadde likevel halvminuttet opp til nordmennene. I mål skilte det 20 sekunder, mens tyskerne var 28,6 sekunder bak.

– Vi liker å vinne med stil, men dette var et lite skjær i gleden (strafferunden). Dette er skiskyting, sa Thingnes Bø til NRK.

Tarjei Bø har ikke levert optimalt på de individuelle rennene så langt i sesongen. Han gikk tredjeetappen i Kontiolahti i forrige uke, men fikk ikke fornyet tillit på laget som vant åpningsstafetten.

Andersen gjorde jobben sin på liggende skyting, men måtte bruke ett ekstraskudd på stående. Dermed kunne Italia og Tommaso Giacomel gå ut med en knapp ledelse. Ved neste veksling var standen blitt til 5,5 sekunder og Sverige hadde også tatt seg forbi.

– Jeg har gått stafett tidligere også, men det var en ny opplevelse å gå ut alene i tet med mye publikum. Jeg klarte å gå i bobla, for jeg ville gi Siegfried (Mazet, trener) en god bursdagspresang, sa Andersen til NRK.

Fem nye blinker rett ned, og han hadde fått 37,1 sekunder. Han sendte ankermannen Christiansen ut med et forsprang på 1.06 minutter til Frankrike og Sverige.

Lægreid leverte en solid første liggende og kom alene inn til stående skyting. Der måtte han bruke alle tre ekstraskuddene og gikk ut så vidt foran Tyskland og Justus Strelow.

Johannes Thingnes Bø har vist forrykende langrennsform og var feilfri på standplass på sprinten. Han rykket ifra konkurrentene inn på liggende skyting, plaffet ned de fem blinkene og hadde økt avstanden ned til Frankrike med 13,9 sekunder. Etter en ny forrykende mellomrunde ga han et forsprang på over 27 sekunder.

(©NTB)

Flere nyheter: