reklame for Sheiken Bowling
Menu
Qom ligger rundt 140 kilometer sør for Irans hovedstad Teheran. Bildet er tatt i Teheran søndag. Foto: Ebrahim Noroozi/AP/NTB scanpix

Nyhetsbyrå: Iransk politiker anklager myndighetene for å lyve om virusutbruddet

En politiker i Qom hevder at opptil 50 personer har mistet livet av covid-19-viruset, og at Irans myndigheter lyver om utbruddet, melder et iransk nyhetsbyrå.

Av NTB | 24.02.2020 11:01:20

Medisin og helse: Det er det halvoffisielle nyhetsbyrået ILNA som siterer Ahmad Amiriabadi Farahani på at opptil 50 personer har mistet livet bare i byen Qom siden 13. februar. Andre kilder i landet har så langt ikke bekreftet dette, det offisielle tallet på døde er satt til tolv.

Statlige iranske myndigheter meldte først 19. februar om de første tilfellene av viruset i Iran og det første dødsfallet i landet. Ifølge ILNA anklager Ahmad Amiriabadi Farahani – som er medlem av nasjonalforsamlingen – landets helsemyndigheter for å lyve om virusutbruddet.

Hvis tallet fra Qom stemmer, innebærer det en kraftig stigning i antallet tilfeller i Iran. Det iranske nyhetsbyrået ISNA satte tidligere mandag tallet på virusdødsfall i landet til tolv. Kilden til ISNA var Irans helsemyndigheter.

Ahmad Amiriabadi Farahani opplyser også til ILNA at 250 personer er satt i karantene i Qom, en by mange sjiamuslimer reiser til for religiøse studier.

Qom ligger rundt 140 kilometer sør for Irans hovedstad Teheran.

Tyrkia, Pakistan, Afghanistan og Armenia har stengt grensene til Iran i et forsøk på å hindre spredning. I tillegg er det registrert smitte hos personer som har vært i Iran i både Kuwait og Bahrain.

(©NTB)

Flere nyheter: