Menu
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett kan bekrefte i dag at de har forlovet seg i Los Angeles. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB

Nyforlovede Märtha Louise og Durek Verrett feirer kjærligheten

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har forlovet seg, men det er uklart når bryllupet blir. Enn så lenge vil de feire kjærligheten, opplyser de.

Av NTB | 07.06.2022 12:31:06

Sosiale forhold: – Ha tålmodighet med oss. Vi kommer til å meddele alt når tiden er inne, men til da vil vi fortsette å feire kjærligheten, skriver paret i en pressemelding.

Forholdet mellom prinsessen og Durek Verrett, også kjent som sjaman Durek, ble først kjent i 2019. Siden den gang har det til tider stormet rundt dem, blant annet da de dro ut på en foredragsturné sammen.

Etter tre år med tidvis avstandsforhold mellom Norge og Los Angeles, sier paret at de er klar til å ta forholdet et steg videre.

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glad for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skriver paret i en pressemelding.

– Maud, Leah og Emma gleder seg på våre vegne, og det er en spennende tid for hele familien. Vi ber likevel om forståelse for at barna i denne perioden fremover får nyte sommeren i fred og ro, opplyser paret.

Paret befinner seg for tiden i Los Angeles, hvor Durek Verrett bor.

Kongefamilien gratulerer det forelskede paret.

– Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen sender sine hjerteligste gratulasjoner til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i anledning deres forlovelse og ønsker dem alt godt i tiden fremover, skriver kongeparet i en gratulasjon på kongehusets nettsider.

Også kronprinsfamilien sender varme gratulasjoner

– Jeg er så glad for at jeg er forlovet med sjaman Durek, han som får hjertet mitt til å hoppe, skriver prinsessen.

Og fortsetter:

– Takk til alle mine venner og familie som har stått trofast ved vår side, skriver prinsessen videre.

– Prinsesse Märtha Louise er kjærligheten i mitt liv. Hun ser alle sider av meg, og jeg ser alt av henne, skriver Verrett, også kalt sjaman Durek.

I forbindelse med forlovelsen har Märtha Louise og Durek Verrett delt et bilde hvor de smiler og ser hverandre i øynene. Prinsessen har en gullring på venstre ringfinger med turkis smykkestein omgitt av det som ser ut til å være diamanter.

– Hun sa JA!, skriver Verrett på Instagram og røper dermed at det var han som fridde.

– Jeg er så lykkelig som jeg aldri har vært før, skriver han videre.

Behn tok sitt eget liv 25. desember 2019, og prinsessen har sagt i et intervju med TV 2 at Durek Verrett hjalp henne med å komme seg gjennom den mørke tiden.

– Han var den eneste som klarte å være der, være til stede. Han var der veldig for barna den perioden. At han var der, var veldig viktig, sa hun.

Prinsessen har sagt i flere intervjuer at hun vurderer å flytte til USA sammen med Verrett.

– Han ville jo i utgangspunktet flytte til Norge, men så kom han til Norge, og det ble jo ikke akkurat sånn kjempekoselig, sa hun til TV 2 i fjor.

Paret ble fotfulgt av norsk presse under Verretts første besøk i landet, og det ble også en del offentlig støy rundt utgivelsen av boka hans, «Sjamanens reise».

Det er ennå ikke satt noen dato for bryllupet, og paret kommer fortsatt til å bo på ulike kontinenter i tiden framover.

I en oppdatering på Instagram tirsdag, takker prinsessen familie og venner i forbindelse med forlovelsen.

Også Durek Verrett kommenterer forlovelsen på Instagram.

Märtha Louise har barna Maud Angelica (19), Leah Isadora (17) og Emma Tallulah (13), som hun fikk sammen med eksmannen, forfatter Ari Behn.

Prinsessen og Verrett bekreftet sitt forhold i mai 2019. Kort tid senere dro de sammen ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman», noe de fikk en del kritikk for, blant annet for å blande sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. I ettertid har prinsessen sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

Flere nyheter: