Menu
Martin Løwstrøm Nyenget i fint driv under NM på Lygna. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nyenget overlegen på Lygna – vant NM i skiathlon

Langrennsløper Martin Løwstrøm Nyenget (30) var utilnærmelig i herrenes 30 kilometer med skibytte under NM på Lygna torsdag.

Av NTB | 07.04.2022 13:49:44

Sport: Konkurrentene hang med til det var gått to runder av klassiskdelen. Da rykket Nyenget fra og så seg aldri tilbake. I 20 kilometer gikk 30-åringen i ensom majestet inn til NM-gull.

Han vant foran Harald Østberg Amundsen og Håvard Moseby som tok sølv og bronse. Ole Jørgen Bruvoll og Sjur Røthe var med i kampen om medaljene, men måtte gi tapt i spurten.

Nyenget har vist storform helt siden han klinket til og vant femmila i Holmenkollen i starten av mars. I NM i Harstad gikk han til topps i 15 kilometer i klassisk stil. Sist lørdag vant han Reistadløpet.

Et stort felt var samlet de første fem kilometerne. Etter passering på ti kilometer var Nyenget sammen med Harald Østberg Amundsen, Håvard Moseby og Daniel Stock med et enda større felt sju-åtte sekunder bak seg.

På den tredje runden tråkket Nyenget til og fikk seg en stor luke. Ved skibytte var det 20 sekunder ned til plassene bak, og Nyenget holdt avstanden ned og gikk inn til nok en triumf på tampen av sesongen.

(©NTB)