Menu
Martin Løwstrøm Nyenget kunne glise for NM-gull lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nyenget herjet mot første NM-gull

Martin Løwstrøm Nyenget (29) fortsatte kjempeformen og var ustoppelig på vei inn til NM-tittelen på lørdagens 15 kilometer i klassisk stil utenfor Harstad.

Av NTB | 26.03.2022 12:34:30

Sport: Lillehammer-løperen var i en klasse for seg og slo Simen Hegstad Krüger med 30,5 sekunder i løypene i Kilbotn. Bronsen tok Håvard Moseby.

– NM er gøy, særlig når vi får sånne fine rammer rundt det. Da er det ekstra moro å lykkes, sa Nyenget til NRK etter å ha blitt individuell norgesmester for første gang.

Fra før hadde han et gull i lagsprint fra 2018. Lørdagens suksess kom få uker etter at han gikk inn til verdenscupseier på femmila i Holmenkollen. Formtoppen kom kort tid etter at han mistet sin far.

– Jeg hadde kjempeski. Lillehammers smøreteam har gjort en kjempejobb, og kroppen var også veldig bra. Jeg klarte ikke målet om OL, men har ellers gått noen gode skirenn i vinter og er motivert inn mot neste sesong, sa Nyenget.

– Det var rått av Martin i dag. Selv med hele verdenseliten på plass i dag, tror jeg noen hver ville slitt med ham i dag, sa han til NRK og fortsatte:

– Jeg har slitt med å knekke klassisk-koden i vinter. Da gjør det godt for veien videre å vise at jeg ikke helt har glemt hvordan man går denne stilarten.

– Ekstremt gøy når man har marginene på sin side. Det er stor forskjell på å bli nummer tre og fire. For meg betyr dette mye, sa Moseby.

Johannes Høsflot Klæbo går ikke NM-rennene i Nord-Norge. Trønderen har ikke kommet seg 100 prosent fra koronasykdom.

Det videre NM-programmet i Harstad ser slik ut for herrene: stafett (søndag), klassisk sprint (mandag) og 50 kilometer i fri teknikk (tirsdag).

Del to av sesongens norgesmesterskap avvikles på Lygna mellom 6. og 8. april.

Krüger var svært godt fornøyd med egen prestasjon. Han fikk endelig noen svar han har ventet på.

Moseby var kanskje feltets gladeste mann lørdag. Kjelsås-løperen ga fra seg et høylytt jubelbrøl da han krysset målstreken og innkasserte sin første NM-medalje. Han endte 2,7 sekunder foran Ole Jørgen Bruvoll på fjerdeplass.

(©NTB)