reklame for smiaa
Menu
Tallet på døde i demonstrasjonene mot politivold i Colombias hovedstad Bogota stiger, og det er ventet flere voldelige sammenstøt torsdag kveld lokal tid. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB scanpix

Nye voldelige opptøyer i Colombia

Tallet på døde i demonstrasjonene mot politivold i Colombias hovedstad Bogota stiger. Torsdag lokal tid var det nye voldelige sammenstøt i flere byer i landet.

Av NTB | 11.09.2020 06:37:59

Kriminalitet og rettsvesen: Til sammen har 209 demonstranter og 194 politifolk blitt såret i opptøyene.

Ordfører Claudia López Hernández i Bogota oppfordrer folk om å holde seg hjemme på kvelden og natta. Hun anklager også politiet for å vilkårlig og ulovlig våpenbruk mot demonstrantene.

– Det er solide beviser på at det er blitt utøvd vilkårlig maktbruk fra politiets side. Hva slags opptrening får de når de svarer så uproporsjonalt på protestene?

Det var også opptøyer i Medellin, Cali og flere andre byer. Flere personer er såret og mange er pågrepet.

Opptøyene brøt ut etter at den 46 år gamle jusstudenten og taxisjåføren Javier Ordonez døde etter en pågripelse i Bogota tirsdag. Han skal ha blitt påført støt med elektrosjokkvåpen en rekke ganger.

Ifølge politiet ble minst 15 politistasjoner angrepet av rasende og steinkastende demonstranter i Bogota. Også i Medellin og Cali ble politistasjoner angrepet. Mange av dem ble også satt i brann.

Forsvarsminister Carlos Holmes Trujillo sender 1.250 flere politifolk og mer enn 300 soldater for å øke sikkerheten i hovedstaden.

Til tross for oppfordringen om å holde seg hjemme var det torsdag o natt til fredag likevel nye opptøyer og sammenstøt mellom demonstranter og politiet. I Bogota angrep demonstranter politistasjoner og banker, kastet steiner og brennende gjenstander, satt fyr på dekk og avfallsdunker og stengte veier.

Flere personer er drept i hendelser med politiet i Bogota det siste året, og myndighetene i storbyen har foreslått en politireform som inneholder nye regler for bruk av elektrosjokkvåpen.

(©NTB)

Flere nyheter: