Menu
Sigmund Lier (Ap) FOTO: YouTube

Nye tiltak mot vindkraft i Tysvær

Mandag skal et ekstraordinært kommunestyre i Tysvær diskutere om de skal be departementet om å vurdere konsesjonen til Tysvær vindkraftverk på nytt.

Av Egil M Solberg | 24.06.2020 10:12:08

Vindkraft: Det er et stort engasjement mot vindkraft på Haugalandet og i Tysvær var det onsdag morgen nye demonstrasjoner ved anleggsveien til Tysvær vindkraftverk.

5–20 aksjonister fra Motvind Sørvest har på nytt sperret anleggsveien inn til Tysvær vindkraftverk, som er under bygging.

Det er også parkert biler inne på anleggsområdet som stanser arbeidet i området, melder NRK.

Ordfører Sigmund Lier var ikke orientert om demonstrasjonen, men påpeker at kommunene oppfordrer til lovlige midler når man demonstrerer.

– Det de jobber med nå, er å lage en tilførselsvei og her gjøres det større inngripen enn hva som er regulert i anleggsplanen. Blant annet drives det med sprenging, sier ordføreren.

Motvind har anmeldt utbygger til politiet i denne sammenheng.

– Dette veiprosjektet er en del av en statlig plan og derfor har vi tatt dette opp med NVE. Kommunen er satt helt på sidelinjen i prosjektet, forklarer Lier som er svært kritisk til statens fremgangsmåte.

Han mener kommunen er overkjørt i saken.

Fremmer nytt forslag for ekstraordinært kommunestyre

Mandag skal et ekstraordinært kommunestyre i Tysvær ta opp et nytt forslag i kampen mot vindparkene.

– Vi tar opp et forslag om hvor vidt Tysvær skal be departementet gjennomgå konsesjonen til Tysvær vindkraft på nytt, sier Lier.

Stortinget har bedt departementet gå gjennom alle vindkraftkonsesjoner her i landet. Det er i den forbindelse Tysvær vil melde seg på.

Hør innslaget på vår podcast

Flere nyheter: