Menu
Flere enn før velger bilen i Oslo. Her er bomringen ut av Oslo på E18 ved Bygdøy. Foto: Heiko Junge / NTB

Nye tall fra Fjellinjen: Rekordstor biltrafikk i Oslo-området

Tall fra Fjellinjen viser en økning i biltrafikken i Oslo på 4,7 prosent i mai i år sammenlignet med høsten 2019 – før pandemien.

Av NTB | 09.06.2022 15:46:01

Politikk: Økningen i biltrafikken er størst i helgene, men også på hverdager er det flere som velger bilen. Det viser nye tall fra Fjellinjen.

I mai ble det registrert 35,4 millioner passeringer i Fjellinjens tre bomringer. Selskapet har sammenlignet trafikken i april og mai 2022 med trafikken høsten 2019.

– Selv om det alltid er en viss usikkerhet ved å sammenligne forskjellige måneder mot hverandre, er utviklingen tydelig. Økningen i trafikk på hverdagene er på cirka 4,3 prosent, og i helgene er økningen på 6,4 prosent, sier kommunikasjonssjef Håkon Nordahl i Fjellinjen i en pressemelding.

Personbiltrafikken er tredelt mellom diesel, bensin og elbiler – der hver kategori står for omtrent en tredel av trafikken.

Andelen elbiler øker og utgjør nå totalt 30 prosent av trafikken – en økning på 5,7 prosentpoeng det siste året.

Fremdeles er det flest dieselbiler som passerer bomringen, med 33,3 prosent – men andelen er fallende med en nedgang på 3,9 prosentpoeng de tolv siste månedene. Også bensin-andelen faller til 27,2 prosent – 2,2 prosentpoeng ned fra samme tid i fjor.

Store kjøretøyer, som busser, lastebiler og varebiler utgjør snaut 8 prosent av trafikken gjennom bomringene i Oslo-området.

(©NTB)

Flere nyheter: