Menu
Beredskapsnivået heves til rødt nivå, etter at flere ansatte har testet positivt for covid-19. Foto: Finnmarkssykehuset / NTB

Nye sykehusansatte i Hammerfest koronasmittet

To nye ansatte ved Hammerfest sykehus har testet positivt for covid-19. Til sammen har dermed fem sykehusansatte fått påvist viruset.

Av NTB | 16.10.2020 10:38:18

Medisin og helse: Hammerfest kommune varslet om to nye smittetilfeller på Hammerfest sykehus på en pressekonferanse fredag formiddag. Seinere fredag meldte kommunen om ytterligere tre smittetilfeller.

Også de tre siste smittetilfellene er knyttet til utbruddet på Hammerfest sykehus. Åtte ansatte på sykehuset har nå fått bekreftet koronasmitte, ifølge Finnmarkssykehusets nettsider.

Sykehuset har også én inneliggende covid-19-pasient.

Rundt 30 personer er i karantene i kommunen. På sykehuset er det rundt 50 personer som er satt i karantene, ifølge Hammerfest-ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap). Kommunens helsetjenester har gått i gul beredskap i forbindelse med smittetilfellene.

Totalt var det fredag ti smittede i Hammerfest, som har i overkant av 11.000 innbyggere.

– De to nye smittetilfellene har hatt nærkontakt med dem som allerede er smittet. Vi venter flere koronasmittede de neste dagene, sa Hammerfest-ordføreren på pressekonferansen.

Torsdag ble beredskapsnivået hevet til rødt ved Hammerfest sykehus etter smittetilfellene ved sykehuset. Behandlinger er utsatt, og det pågår omfattende smittesporing.

Kun pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp, blir behandlet ved sykehuset. Disse skal forholde seg som normalt. Pasienter som sykehuset ikke kan motta, blir henvist til Kirkenes og Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

I helgen blir Brygga Mathus, Slakteriet og bowlingen i Hammerfest stengt siden det har vært koronasmittede på disse stedene torsdag og lørdag i forrige uke. Et svømmestevne som skulle vært holdt i helgen, blir også avlyst. Ordføreren beskriver koronasituasjonen som uavklart.

– Det er en uoversiktlig situasjon, men det er ingen som har gjort noe galt her, sa ordføreren på pressekonferansen.

For å hindre og begrense eventuell smittespredning, opplyser kommunen at den har stengt alle sine institusjoner inntil smittesituasjonen er avklart.

Hammerfest kommune vil holde en ny pressekonferanse om smittesituasjonen lørdag klokka 14.

Kommunen har vært i kontakt med fylkesmannen og mener at kommuner i nærområdet må være forberedt på at det kan komme utskrevne pasienter fra Hammerfest kommune som er nærkontakter.

På pressekonferansen fredag formiddag opplyste kommunen at de i løpet av dagen skal ha et møte med Finnmarkssykehuset.

(©NTB)

Flere nyheter: