Menu
Martin Johnsrud Sundby måtte strekke våpen i Ski Classics. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nye svenske seirer i Ski Classics

Svenske Johannes Eklöf og Ida Dahl vant Ski Classics-rennet Prato Piazza Mountain Challenge i Italia søndag. De øvrige pallplassene endte på norske hender.

Av NTB | 09.01.2022 11:47:10

Sport: De 32 kilometerne i klassisk stil fra Villabassa til Prato Piazza ble avsluttet med tunge kilometer i bratt motbakke. Det skilte godt mellom løperne.

I herreklassen ble det overraskende seier til svenske Johannes Eklöf. Triumfen var hans første i Ski Classics-sammenheng. Eklöf var i avslutningen del av en tetgruppe på fem løpere, og han rykket fra rivalene med et par kilometer igjen av motbakken mot mål.

Stian Hoelgaard gikk inn til en sterk annenplass, mens veteranen Tord Asle Gjerdalen ble nummer tre. Martin Johnsrud Sundby klarte ikke henge med de aller beste helt inn til mål, men endte på en sterk sjetteplass.

I kvinneklassen sto seierskampen til slutt mellom svenske Ida Dahl og den norske duoen Astrid Øyre Slind og Emilie Fleten. I mål ble nettopp det rekkefølgen etter at Dahl la Øyre Slind bak seg på de siste hundre meterne.

Søndagens renn var det andre i Ski Classics denne helgen. Lørdag var deltakerne ute på 62 kilometer lange Pustertaler Ski Marathon. Der vant svenske Max Novak i herreklassen, mens Britta Johansson Norgren var best blant kvinnene.

(©NTB)

Flere nyheter: