Menu
Karsten Warholm har vært med å utvikle nye «supersko» til VM. Foto: Javad Parsa / NTB

Nye «supersko» for Warholm: – Litt skamfull

Karsten Warholm har tidligere vært skeptisk til hvordan skoutviklingen er med på å endre friidretten. Nå innrømmer han å ha laget nytt fottøy til VM.

Av NTB | 07.07.2022 18:16:13

Sport: – I frykt for å være en hykler, har vi kanskje bygd de «verste» skoene på markedet. Og de får jeg forhåpentlig døpt i VM. Så jeg er både litt stolt og skamfull av det, sier Warholm til NRK.

26-åringen har sammen med trener Leif Olav Alnes og utstyrsleverandøren Puma laget nye sko til friidretts-VM i Eugene senere i måneden. Han mener de kan flytte grenser. Warholm og Alnes har tidligere vært svært kritiske til utviklingen av utstyr i friidretten.

– Jeg skulle veldig gjerne ønsket at man løp barbeint, slik at det var «athlete versus nature» (utøver mot natur), men det er ikke vi som lager regelverket. Vi ser oss tvunget til å være med på den utstyrsrevolusjonen som vi ser skjer. Jeg skulle ønske det ikke var sånn, men du må forholde deg til realitetene og spille med de kortene som er tilgjengelig og lovlig, mener Alnes.

– Det er et prinsipp som jeg alltid har ment skal gjelde idretten. Hvis noen kan gjøre det, så må alle kunne gjøre det. Vår respons til det har vært å flytte grensen enda lenger, innrømmer Warholm.

Han er regjerende mester på 400 meter hekk i OL, VM og EM. I midtuken reiste Warholm til USA, men det er ikke 100 prosent klart at han løper i Eugene-mesterskapet. Det er lårskaden fra tidlig i juni som gjør ham usikker.

(©NTB)

Flere nyheter: