reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
En gutt blir eskortert av politiet under demonstrasjonen utenfor en T-banestasjon i Hongkong. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix

Nye sammenstøt under demonstrasjon i Hongkong

Opprørspolitiet i Hongkong brukte pepperspray mot demonstranter da de brøt opp en folkemengde utenfor en T-banestasjon i byen. 12 personer ble pågrepet.

Av NTB | 31.08.2020 19:37:59

Krig og konflikter: Demonstrasjon skjedde på dagen ett år etter at prodemokratiske demonstranter ble banket opp på et tog, en hendelse som ble fanget på film.

Hendelsen er noe av det mest kontroversielle som skjedde i løpet av månedene med store demonstrasjoner i Hongkong i fjor.

Mange aktivister samlet seg utenfor T-banestasjonen for å legge ned blomster. Det ble også ropt prodemokratiske slagord.

Demonstrasjonen ble vurdert som ulovlig, og opprørspoliti brøt opp folkemengden med pepperspray og batonger. Tolv personer ble pågrepet, ifølge politiet.

I en kaotisk scene som ble fanget på film, la politifolk en gravid dame i bakken og brukte pepperspray på andre i nærheten.

– Forferdelig voldsbruk igjen, og ingen av disse ansatte i Hongkong-politiet vil bli etterforsket på noe vis, skriver aktivisten Nathan Law, som nylig rømte til London, på Twitter.

Politiet sier i en uttalelse av de forsøkte å pågripe en mann, og at kvinnen er sendt til sykehuset for undersøkelser. De sier at de sender sine beklagelser til henne.

(©NTB)

Flere nyheter: