Menu
Tusenvis av demonstranter, flere med de etter hvert så kjente gule vestene, marsjerte gjennom gatene i Paris lørdag i protest mot regjeringens pensjonsreform. Foto: AP / NTB scanpix

Nye protester mot fransk pensjonsreform

Tusenvis av demonstranter samlet seg igjen i Paris lørdag for å protestere mot den franske regjeringens upopulære pensjonsreform.

Av NTB | 04.01.2020 18:09:43

Krig og konflikter: Demonstrantene markerte også støtte til transportstreiken som har pågått i over en måned og som dermed har blitt den lengste transportstreiken i nyere fransk historie.

Lørdagens protestmarsj startet ved togstasjonen Gare de Lyon øst i byen og beveget seg mot Gare de l’Est lenger nord.

Flere av demonstrantene hadde på seg gule vester, som har blitt et symbol for protestene som er rettet mot president Emmanuel Macron og hans regjering etter først å ha begynt som en protestaksjon i november 2018 mot økte bensinpriser.

Den franske regjeringen, med Macron i spissen, vil endre og rasjonalisere pensjonssystemet. Det innebærer blant annet en heving av pensjonsalderen for mange yrkesgrupper fra dagens 62 år.

Macron ønsker også å erstatte dagens system, som har 42 ulike pensjonssystemer med et felles, poengbasert system.

En meningsmåling fra meningsmålingsinstituttet Odoxa viser at 61 prosent av de spurte støtter streiken. Det er en nedgang på 5 prosentpoeng sammenlignet med en måling 19. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: