Menu
Premier League er satt på vent inntil lagene kan bli enige om veien videre. Crystal Palace-formann Steve Parish er sistemann til å ytre skepsis om planene. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix

Nye Premier League-klubber negative til spill på nøytrale baner – kan ødelegge ligaens planer

Tidligere var det bare de seks bunnlagene i Premier League som var imot planene om å starte opp igjen på nøytrale baner. Nå er to nye klubber negative.

Av NTB | 10.05.2020 19:02:51

Sport: Det melder den britiske avisen The Telegraph.

Tidligere har britiske medier skrevet at 14 av de 20 klubbene i Premier League skal være positivt innstilt til planen om å starte opp igjen, og at bare de seks nederste lagene på tabellen skal angivelig være imot planen om kamper på nøytrale baner.

Nå er det mulig at bunnlagene får støtte av to nye lag.

I kjølvannet av nyheten om at nok en spiller på Brighton har blitt smittet av koronaviruset lørdag, skriver nå den engelske avisen at bunnlagene har fått med seg to nye klubber som er skeptiske til «Project Restart».

Premier League krever nemlig støtte fra to tredeler av klubbene (14 klubber) for å gjøre regelendringer.

Allerede har Brighton, Aston Villa og Watford offentlig gått imot planene om å spille kampene på nøytrale baner. Brighton argumenterer for at forslaget om å spille resten av sesongen på nøytral grunn vil gå på bekostning av dem med flere hjemmekamper igjen.

Avstemningen om å spille resten av sesongen på nøytrale baner kan bli stemt på ved møtet mandag 18. mai. Det er fordi Uefa må være informert om planene for sesongavslutningen før fristen 25. mai.

Premier Leagues planer, kalt «Project Restart», går ut på å få spille de resterende 92 kampene av sesongen 2019/20 for tomme tribuner på åtte-ti forskjellige, nøytrale baner. På mandag skal klubbene ha et nytt møte for å diskutere gjenopptakelse av sesongen.

Forslaget om spill på nøytrale baner skal ikke stemmes på under mandagens møte, men de åtte klubbene som angivelig skal være imot «Project Restart» kan stemme imot Fifas forslag om å utvide spillerkontraktene til etter 30. juni som en proteststemme.

(©NTB)

Flere nyheter: