Menu
Andreas Skoglund mister rennene i Holmenkollen. Foto: Heiko Junge / NTB

Nye koronaforfall i kombinert: – Gir oss flashback til det skjedde i Beijing

Ytterligere to norske kombinertløpere er smittet av koronaviruset og går glipp av verdenscuprennene i Holmenkollen kommende helg.

Av NTB | 02.03.2022 17:14:50

Sport: Molde og Omegn-løper Andreas Skoglund og Lars Halvdan Buraas fra Hurdal har avgitt positive virustester og mister rennene hjemmebane, får NTB bekreftet av Norges Skiforbund.

Forfallene betyr at totalt seks kombinertløpere nå har korona.

Einar Lurås Oftebro var i likhet med Skoglund og Buraas aktuell for å delta i helgens Kollen-konkurranser, men også han må se konkurransene fra TV-stolen som følge av koronasykdom.

Gyda Westvold Hansen, Mille Marie Hagen og Andreas Ottesen går glipp av det pågående juniorverdensmesterskapet i polske Zakopane av samme grunn.

– Det er veldig spesielt å komme i denne situasjon igjen etter det vi var gjennom i vinter-OL med Jarl. Nå har vi Ottesen i isolasjon i Polen, og denne uka gir oss flashback til det skjedde i Beijing, sier sportssjef Ivar Stuan til NTB.

– Vi håper ingen andre blir smittet, men vi ser jo hva som rører seg av smitte i samfunnet, så vi kan bare krysse fingrene, fortsetter han.

Han føler med Buraas og Skoglund, som mister en gyllen sjanse til å teste seg mot de beste.

– For Skoglund og Buraas er det ekstra kjedelig at man ikke får vist seg fram foran publikum i Holmenkollen, men det åpner for andre talenter, og nå får 2 x Emil sjansen i stedet, sier Stuan.

Kombinertløperne innleder sin Kollen-helg med provisorisk hoppomgang fredag. Lørdag og søndag er det hopprenn etterfulgt av ti kilometer i langrennssporet.

Jarl Magnus Riiber kan utfordre østerrikske Johannes Lamparter om sammenlagtseieren i verdenscupen. 107 poeng skiller i øyeblikket de to.

Kombinertløperne avrunder verdenscupsesongen i Schonach neste helg.

Kombinertleiren var også rammet av koronaviruset under OL i Beijing. Der testet gullhåpet Jarl Magnus Riiber positivt etter ankomst til Kina og fikk et av sesongens store mål spolert.

Inn på det norske laget til rennene på hjemmebane kommer Emil Storjord Vilhelmsen fra Mosjøen og Emil Ottesen fra Gausdal. De er begge verdenscupdebutanter.

(©NTB)