Menu
9 millioner London-innbyggere får ikke lenger gå på besøk til hverandre, i et forsøk på å hindre ytterligere spredning av koronaviruset. Bruk av munnbind på offentlig transport er påbudt. Foto: AP / NTB

Nye korona-restriksjoner i London og andre engelske byer

Britiske helsemyndigheter innfører fra lørdag av nye og strengere smitteverntiltak i London og sju andre områder av landet.

Av NTB | 15.10.2020 15:38:05

Medisin og helse: Torsdag orienterte helseminister Matt Hancock om tiltakene, som blant annet innebærer et forbud mot å oppholde seg i andre husholdninger enn sin egen.

Tiltakene vil gjelde London-områdets 9 millioner innbyggere, og det innføres også skjerpede regler for drøyt 2 millioner andre i nord- og nordvest i England, i sørøst og i Midlands-området, der stadig flere får påvist smitte.

– Antallet nye tilfeller i London dobler seg nå for hver tiende dag, sier Hancock.

– Vi må handle nå for å hindre at det blir nødvendig med ytterligere tiltak senere, sier han.

Onsdag ble det registrert nærmere 20.000 nye smittetilfeller og 137 nye dødsfall i Storbritannia, og statsminister Boris Johnson kritiseres for ikke å ville innføre enda strengere smitteverntiltak.

– Det er åpenbart at regjeringen har avvist viktige råd fra forskerne, sa Labours helsepolitisk talsperson Jonathan Ashworth tidligere i uka.

Johnson avviser kritikken, men medgir at det er en vanskelig balansegang mellom store økonomiske og sosiale kostnader som følge av nedstengning, og menneskelige kostnader i form av dødsfall dersom man ikke stenger ned.

Regjeringen har innført tre smittenivåer og tilpasset tiltak deretter, og Liverpool er nå på aller høyeste nivå med «veldig høy risiko» for å bli smittet. Byens puber må derfor holde stengt, mens utesteder i en rekke andre byer må overholde strenge smittevernregler og stenge tidligere enn vanlig.

(©NTB)

Flere nyheter: