Menu
Edda Fauna. FOTO Østensjø Rederi / pressemelding

Nye kontrakter for Østensjø Rederi

Østensjø Rederi og DeepOcean har avtalt nye kontrakter for Edda Fauna, Edda Flora og Edda Sun.

Av Egil M Solberg | 10.02.2021 08:11:55

Næringsliv: Østensjø Rederi og DeepOcean har avtalt nye kontrakter for Edda Fauna og Edda Flora. De nye kontraktene starter i Q1 2021 og vil sikre fast utnyttelse til slutten av 2022.

Både Edda Fauna og Edda Flora vil bli levert til DeepOcean med en fullt integrert toppmoderne hybridbatterisystem installert for en betydelig reduksjon i drivstoff og utslipp.

Denne miljøvennlige løsningen ble gitt viktig støtte fra ENOVA, opplyser selskapene i en pressemelding.

Østensjø Rederi har også avtalt en kontraktforlengelse med Fugro for Edda Sun. Kontraktene sikrer fast utnyttelse frem til 4. kvartal 2021.

– Vi er veldig fornøyde med å bli tildelt de nye kontraktene, og vi ser frem til å fortsette å levere sikker og effektiv drift for våre pålitelige kunder, sier Konsernsjef Kenneth Walland.

Østensjø ble sammen med mange andre rederier hardt rammet av utbruddet av COVID-19. Selskapet opplevde en enorm innvirkning på offshore-markedet og deler av slepebåtmarkedet.

– Nå ser vi lyset på den andre enden av tunnelen, og forventet å ha en positivt sommermarked. COVID-19 slo oss hardt og snudde livene våre på hodet. jeg er uansett stolt over at vi har kunnet jobbe oss gjennom en veldig vanskelig tid uten midlertidige eller permanente permitteringer av personell, sier konsernsjefen.

Covid-19 er fortsatt veldig del av hverdagen og fortsetter å utfordre Østensjø og andre maritime tjenesteleverandører.

– Men vi er forberedt på å møte utfordringer head-on og fortsette å skape forretninger for selskapet vårt, sier Walland.

Historisk sett er vintermarkedet mer utfordrende, men Østensjø har for tiden hele flåten på 31 fartøy i drift, blir det opplyst.

Flere nyheter: