reklame for Sheiken Bowling
Menu
Israels militære opplyser tirsdag morgen at de har drept 15 medlemmer av Hamas og Islamsk hellig krig etter at det ble sendt omkring 200 raketter fra Gaza og mot Israel mandag og tirsdag. Foto: Khalil Hamra/ AP/ NTB

Nye israelske luftangrep mot Gaza

Israel rettet nye luftangrep mot Gaza i morgentimene tirsdag, mens Hamas og andre væpnede grupper fortsatte sine rakettangrep mot Israel.

Av NTB | 11.05.2021 08:39:42

Krig og konflikter: Blant målene som skal ha blitt truffet er et høyhus der en Hamas-leder bodde og to grensetunneler som militante palestinske grupper var i ferd med å bygge. Opptrappingen skjer etter uker med en anspent situasjon i Jerusalem, der en betent eiendomskonflikt har bidratt sterkt til uroen.

Ifølge det israelske militæret var 15 av dem medlemmer av militante grupper. Disse gruppene skal på sin side ha avfyrt mer enn 200 raketter mot Israel, der seks sivile er såret.

Bombardementet startet etter timer med sammenstøt mellom palestinere og israelske sikkerhetsstyrker, hovedsakelig i Jerusalem, men også på Vestbredden. Over 700 palestinere ble såret, inkludert nær 500 som ble behandlet på sykehus.

– Siden klokken 18 i går kveld har terroristgrupper i Gaza uten stans avfyrt raketter mot israelske sivile. Klokken er nå 4 om morgenen. Det er ti timer med rakettangrep, skrev det israelske forsvaret på Twitter tirsdag morgen.

(©NTB)

Flere nyheter: