Menu
Tirsdag kveld var det nye demonstrasjoner i Brooklyn Center, der en svart 20-åring søndag ble skutt og drept av en politibetjent. Foto: John Minchillo / AP / NTB

Nye demonstrasjoner i Minneapolis

Tirsdag kveld var det nye demonstrasjoner i Minneapolis-forstaden Brooklyn Center etter at 20-åringen Daunte Wright søndag ble skutt og drept av politiet.

Av NTB | 14.04.2021 05:04:11

Kriminalitet og rettsvesen: Mer enn 1.000 personer samlet seg til nye demonstrasjoner utenfor politistasjonen tirsdag kveld. Der er sikkerheten kraftig styrket, med sperringer i betong, politi i opprørsutstyr og soldater fra nasjonalgarden.

Wright ble skutt i forbindelse med at politiet stanset ham under en trafikkontroll.

Hendelsen har på ny satt sinnene i kok i Minneapolis, som fra før var preget av den pågående George Floyd-saken, og har også vekket sterke reaksjoner ellers i USA. Kun timer etter skytingen brøt det ut kraftige protester, og det kom til sammenstøt mellom politi og demonstranter.

Både politibetjenten som skjøt Wright og politisjefen i byen, kunngjorde tirsdag at de går av. Det kan allerede onsdag bli klart om det reises tiltale mot betjent Kim Potter.

Det er innført portforbud fra klokka 22 i Brooklyn Center, Minneapolis og i nabobyen St. Paul.

(©NTB)

Flere nyheter: