Menu
Det kom til nye sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Iraks hovedstad Bagdad fredag. Disse to demonstrantene bar et FN-flagg og et irakiske flagg. Foto: AP / NTB scanpix

Nye demonstrasjoner i Bagdad

Protestene mot regjeringen fortsetter i Irak, men var fredag langt mindre enn ventet.

Av NTB | 31.01.2020 17:00:50

Krig og konflikter: Elleve demonstranter ble såret i sammenstøt med sikkerhetsstyrker etter fredagsbønnen i Bagdad, der den mektige sjialederen Muqtada al-Sadr hadde oppfordret sine tilhengere til å gjenoppta protestene mot regjeringen.

Enkelte hevdet på forhånd at 1 million irakere ville fylle gatene, men omfanget av fredagens demonstrasjon var langt mindre.

Iraks president Barham Saleh har gitt nasjonalforsamlingen i landet frist til lørdag til å utpeke en etterfølger etter statsminister Adel Abdel Mahdi.

Mahdi kunngjorde sin egen avgang i desember etter to måneder med omfattende protester, men han har fortsatt å fungere i påvente av at partiene i landet skal bli enige om en etterfølger.

– Dersom partiblokkene ikke er i stand til å løse dette innen lørdag 1. februar, er det min plikt i henhold til grunnloven å gi oppdraget til den jeg måtte finne mest akseptabel for nasjonalforsamlingen og folket, sa Saleh onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: