Menu
Ølen Betong krevde rundt 140 millioner kroner av staten, men tapte saken i Oslo tingrett. Styreformann Atle Berge (bildet) har anket dommen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nye bevis i spionsaken for Berge i Ølen

Spionsaken med Frode Berg i Russland er linket til utvisningen av betonggründer Atle Berge i Ølensvåg. I ankesaken vil det bli lagt frem nye bevis i saken.

Av Egil M Solberg | 17.05.2021 00:52:25

Domstol: Frode Berg-saken har hatt stor betydning for problemene Ølen Betong-gruppen har fått i Russland. Det hevder selskapet sin advokat.

Ølen Betong krevet 140 millioner i erstatning for tapt inntjening ved bedriften i Murmansk. Årsaken er påstått rekrutteringsforsøk fra norsk etterretning, som gjorde at Ølen betong-eier Atle Berge ble utestengt fra Russland.

Bedriftens advokat, Hanne Skaarberg Holen, mener ifølge NRK at Den russiske sikkerhetstjenestens (FSB) etterforskningen av Frode Berg-saken gjorde at Atle Berge ble utvist fra landet i 10 år.

– Det er en direkte årsak til det økonomiske tapet som ble påført Ølen Betong gruppen og Ølen Betong Murmansk, som er de to saksøkerselskapene, sier Holen til kanalen.

Ankesaken skal opp for lagmannsretten i august.

Flere nyheter: