reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Oda Scheele (f.v), Siri Ulvestad og Ragne Wiklund på Nydalens 2.-lag jubler etter seieren på NM-stafetten i Malvik. Foto: Ivar Haugen / NTB scanpix

Nydalens 2.-lag med sensasjonsseier i orienterings-NM

Nydalens 2.-lag for kvinner overrasket stort ved å vinne søndagens stafett i NM orientering i Malvik. Det er første gang et 2.-lag vinner NM-stafetten.

Av NTB | 13.09.2020 14:23:10

Sport: Vinnerlaget med Oda Scheele, Siri Ulvestad og Ragne Wiklund var naturlig nok både svært fornøyd og overrasket over å gå helt til topps.

– Det var perfekt, så å si. Jeg kan ikke forvente mer enn dette. Det er kjempemoro å vinne NM-stafett med annetlaget, sa ankerkvinne Wiklund.

– Veldig uventet og veldig moro, istemte Ulvestad, som løp etappe to for Nydalens 2.-lag.

Seieren var ikke minst av det overlegne slaget. Trioen Scheele, Ulvestad og Wiklund vant med nesten to minutters margin til sølvvinner Fredrikstad. Nydalens 1.-lag tok bronsen – ni sekunder bak Fredrikstad.

– Det er helt rått to NM-gull og seier på dagens stafett, med en 22-åring og to juniorer på laget. Jeg vet ikke om det har skjedd tidligere, sa Eidsmo etter å ha sikret seieren for Freidig.

Han løp sammen med sin lillebror Mats Eidsmo og Vegard Kittilsen. De slo sølvvinner Halden med fem sekunder på stafetten. Treer Nydalen kom i mål ett minutt og åtte sekunder bak Freidig.

På herrestafetten ble det hjemmeseier til trønderklubben Freidig. Ankermann Håvard Sandstad Eidsmo ble dermed NMs store navn med gull og kongepokal lørdag og stafettgull søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: