Menu
Næringsminister Iselin Nybø (V) har bedt om et møte med styreleder i DNB etter hvitvaskingskritikken fra Finanstilsynet. Foto: Lise Åserud / NTB

Nybø ber om møte med DNB etter hvitvaskingskritikk

Næringsminister Iselin Nybø har bedt om et møte med delvis statseide DNB etter at banken ble ilagt et gebyr for brudd på hvitvaskingsloven.

Av NTB | 03.05.2021 13:40:19

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er naturlig at staten som eier nå setter seg inn i kritikken som er kommet. Departementet har bedt om et møte med styreleder i DNB for å få en orientering om saken, sier Nybø (V) i en uttalelse fra departementet til Dagens Næringsliv.

Mandag ble det kjent at DNB er ilagt et gebyr på 400 millioner kroner av Finanstilsynet for brudd på hvitvaskingsloven. Gebyret ble varslet i desember i fjor.

Nybø understreker at det er styret og ledelsen i DNB som har ansvaret for arbeidet mot hvitvasking og å følge opp tilsynets funn.

– Jeg har inntrykk av at DNB har satt inn store ressurser i arbeidet. Staten som eier forventer og har tillit til at styret foretar seg det som er nødvendig for å sikre god etterlevelse av hvitvaskingsloven. Arbeid mot hvitvasking er viktig, sier Nybø.

(©NTB)

Flere nyheter: