reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tilstanden til president Donald Trump, som behandles for covid-19, er uklar. Foto: AP / NTB

Ny Twitter-tirade fra Trump

President Donald Trump, som er innlagt på sykehus med covid-19, la mandag ut en rekke nye Twitter-meldinger fra sykesengen.

Av NTB | 05.10.2020 13:53:18

Politikk: Samtlige Twitter-meldinger var skrevet med store bokstaver, slagordpregede og kortere enn meldingene Trump vanligvis legger ut.

– BEKJEMP DE KORRUPTE FALSKE MEDIENE. STEM! lød en melding.

– BESKYTT DET ANDRE GRUNNLOVSTILLEGGET. STEM! lød en annen, med henvisning til grunnlovstillegget som gir amerikanerne rett til å eie og bære våpen.

– BESKYTT ALLEREDE EKSISTERENDE TILSTANDER. STEM! het det i en melding, mens en annen lovet amerikanerne billigere helsetjenester.

Den siste meldingen er en referanse til et helsepolitisk utspill som Trump kom med da han for en drøy uke siden la fram sitt alternativ til Barack Obamas helsereform, som Trump har håper å få kjent grunnlovsstridig.

Da lovet han at personer skal sikres forsikringsdekning også for kjente tilstander som de lider av. Men han sa ikke hvordan dette skal fungere.

– DET STØRSTE SKATTEKUTTET NOENSINNE, MER I VENTE. STEM!

– LOV OG ORDEN. STEM!

– DET STERKESTE FORSVARET NOENSINNE. STEM!

– RELIGIONSFRIHET. STEM!

En av meldingene var et mer åpenlyst spark til Demokratene og skrevet i mer kjent Donald Trump-stil.

– DERSOM DERE ØNSKER MASSIV SKATTEØKNING, DEN STØRSTE I LANDETS HISTORIE (OG EN SOM VIL STENGE NED HELE ØKONOMIEN OG ARBEIDSPLASSENE VÅRE), STEM PÅ DEMOKRATENE!!! lød den.

Meldingene om presidentens tilstand har siden vært sprikende. Ifølge presidentens egne leger og medarbeidere er han i fin form, mens legene ved sykehuset har tegnet et mer alvorlig bilde og har fortalt om oksygentilførsel og behandling med legemidler som vanligvis er forbehold alvorlig syke pasienter.

Trumps medarbeidere hevder på sin side at han nærmest jobber som vanlig fra sykehuset, og lørdag sendte Det hvite hus ut et bilde der han tilsynelatende var i full aktivitet bak et skrivebord.

Det er uklart når Trump kan returnere til Det hvite hus, men stabssjefen hans Mark Meadows hevdet mandag at det trolig skjer om kort tid.

– Vi er fortsatt optimistiske og tror at han kan returnere til Det hvite hus senere i dag, heter det i en kunngjøring Mark Meadows har sendt til Fox News.

Andre Twitter-meldinger lød:

Trump opplyste fredag at han hadde testet positivt for covid-19 og ble innlagt på Walter Reed-sykehuset utenfor Washington samme dag.

Søndag kveld dukket Trump også opp i baksetet på en bil utenfor sykehuset, der han vinket til tilhengere som har tatt oppstilling. Det utløste krass kritikk fra en av legene ved sykehuset, som kalte det «galskap».

(©NTB)

Flere nyheter: