Menu
Ragnhild Mowinckel sanker inn topp 10-plasseringer, men har ikke klart å innta pallen i Cortina d'Ampezzo. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Ny topp 10-plassering for Mowinckel – OL-favoritt Goggia falt stygt

Ragnhild Mowinckel endte på 7.-plass i super-G i Cortina d'Ampezzo. Rennet ble preget av at vinneren av lørdagens utfor, Sofia Goggia, kjørte ut og skadet seg.

Av NTB | 23.01.2022 14:06:39

Sport: Goggia kjørte med startnummer 13 og flere av utøverne etter henne så ut til å ta det forsiktig i partiet der det gikk galt for italieneren.

Mowinckel kjørte med startnummer 19 og gikk i mål på en 7.-plass, 0,59 sekunder bak vinneren Elena Curtoni. Den norske alpinisten var preget av fallet til Goggia like før.

– Det er alltid vondt å se folk tryne, for du vet hva det innebærer. Jeg krysser alt jeg har for at det går så godt det kan gå med henne, sa Mowinckel om Goggias fall til Viaplay.

Mowinckel har selv vært gjennom skadetrøbbel for kort tid siden. Hun gikk på to korsbåndsskader på rappen og var 646 dager på sidelinjen mellom mars 2019 og desember 2020.

Curtoni, som kjørte med startnummer fem, endte opp med å vinne rennet, ni hundredeler foran Tamara Tippler fra Østerrike. Michelle Gisin fra Sveits sikret den siste pallplassen.

29-åringen måtte derimot ha hjelp til gå da hun forlot alpinanlegget i Cortina d’Ampezzo. Det gjør at det ser svært dårlig ut for Goggia med tanke på å kunne stille i OL om kort tid.

Kvinnene skal kjempe om OL-gull i super-G i Beijing 11. februar. Fire dager senere holdes kvinnenes utfor, der Goggia også har blitt regnet som en av favorittene til å vinne.

Sveitsiske Lara Gut-Behrami vant VM-gull i super-G-rennet i februar 2021 foran lagvenninnen Corinne Suter.

Mowinckel endte da på 12.-plass og ble nest beste norske bak Kajsa Vickhoff Lie på 5.-plass.

Lie brakk leggen like etter VM og har enda ikke deltatt i verdenscupen denne sesongen. 23-åringen fra Bærum er heller ikke med i Norges OL-tropp.

Cortina d’Ampezzo skal dessuten være OL-vert i 2026.

Goggia ledet sammendraget i super-G og så ut til å kunne kjempe som seieren i søndagens renn før hun falt stygt. Italieneren ble liggende og slet med å komme seg etter fallet, men kjørte til slutt ned bakken på egen hånd.

For ett år siden var det VM i alpint i nettopp Cortina d’Ampezzo. Goggia måtte stå over VM på hjemmebane i Italia. Også da skadet hun seg like før et stort mesterskap.

(©NTB)