Menu
Lars Olden Larsen og andre utenlandsproffer i Russland får trolig muligheten til å sette sine kontrakter på vent. Foto: Annika Byrde / NTB

NY Times: Utenlandske fotballspillere kan få forlate Russland

Fifa kommer til å beslutte at utenlandske spillere i den russiske fotballigaen kan suspendere sine kontrakter og reise hjem, ifølge New York Times.

Av NTB | 07.03.2022 15:35:29

Sport: Storavisen hevder å kjenne til at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) kommer med en kunngjøring om saken i løpet av kort tid.

Det skal være snakk om en mulighet til å suspendere kontraktene fram til 30. juni. Det er ikke i tråd med det spillerorganisasjonen Fifpro og ligaorganisasjonen WLF har bedt om i kjølvannet av Russlands invasjon i Ukraina.

Organisasjonene ønsker at spillerne får muligheten til å si opp sine kontrakter permanent, men dette er ifølge New York Times ikke en del av Fifas plan. Fifpro og WLF skal ha fått beskjed om at spillere midlertidig kan finne seg en ny klubb, men at de må returnere til Russland 30. juni.

Nylig ble alle russiske klubber og landslag utestengt på ubestemt av både Fifa og Uefa. Fifa har imidlertid ikke innført noen sanksjoner mot fotballforbundene i de to landene.

Paraplyorganisasjonen som representerer de europeiske fotballigaene har på sin side kastet ut den russiske ligaen.

Flere trenere og spillere har også sagt opp eller midlertidig sagt opp sine kontrakter, blant dem den norske Krasnodar-spissen Erik Botheim.

Lars Olden Larsen (Olimpijets Nizjnij Novgorod) og Magnus Knudsen (Rostov) spiller også i den russiske ligaen.

Flere profilerte trenere har også forlatt russisk fotball etter at krigshandlingene i Ukraina startet. Tidligere Norwich-trener Daniel Farke sluttet blant annet i jobben i Krasnodar etter kun sju uker.

Den ukrainske fotballigaen er satt på pause på ubestemt tid.

(©NTB)