reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ingrid Landmark Tandrevold tikk tilsyn fra andre utøvere etter å ha passert målgang. Foto: Heiko Junge / NTB

Ny Tandrevold-kollaps i OL: – Hun er våken

Ingrid Landmark Tandrevold hadde bronsemedaljen på OL-jaktstarten i lomma, men på sisterunden kollapset 25-åringen og måtte hjelpes ut fra målområdet.

Av NTB | 13.02.2022 11:11:33

Sport: Tandrevold la seg rett ned etter å ha passert mållinjen som nummer 14. Både utøvere og støtteapparat styrtet til for å hjelpe henne med å få av seg utstyret. Deretter ble hun støttet bort fra målområdet.

– Jeg vet ikke noe mer enn at hun er våken og får tilsyn fra leger i varmebua, sa landslagssjef Per Arne Botnan til Discovery.

Lagvenninnene Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff gikk inn til gull og bronse, men medaljene vil han ikke feire ennå.

– Det legger en demper på gull og bronse. Først skal vi være sikre på at Ingrid har det bra, fortsatte han.

Eckhoff, som er en av Tandrevolds beste venninner, passerte henne på sisterunden på vei mot bronse. Hun setter medaljen i annen rekke etter venninnens kollaps.

– Det blir litt bittersøtt, holdt jeg på å si. Jeg tror det går bra med Ingrid, og det er det viktigste, sa Eckhoff.

– Jeg har gått på smeller mange ganger, jeg. Det er ikke første gang. men det er noe ekstra når man går i høyden, og hvis man kommer på feil side og det bikker over, blir det ekstra tungt, sa hun til NTB etter sprinten.

Søndag kom en ny smell, men denne gang skjedde det før målgang. Etter å ha gått et godt renn og fått ned alle blinkene, gikk hun på en kjempesmell på siste runde. Hun lå lenge i ryggen på sølvvinner Elvira Öberg, men måtte stoppe nesten helt opp og ble passert av elleve løpere helt på slutten.

I januar i fjor måtte hun avbryte verdenscupsprinten i Oberhof etter å ha fått hjerteflimmer etter siste skyting.

Kollapsen kommer kun dager etter at Tandrevold gikk på en smell på sprinten. Der gikk Tandrevold inn til en sterk 5.-plass, men i etterkant sa hun at hun ikke husket den siste skytingen.

Søndagens kollaps er den siste av en rekke problemer 25-åringen har hatt med helsa de siste årene. Under VM i Anterselva i 2019 mistet hun synet underveis i den siste skytingen.

(©NTB)

Flere nyheter: