Menu
Ebba Andersson får ny personlig smører foran neste sesong. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP / NTB

Ny svensk skismører slutter foran OL-sesongen

De svenske langrennsstjernen Ebba Andersson og Maja Dahlqvist mister sine personlige skismørere foran OL-sesongen. Det skaper frustrasjon.

Av NTB | 11.04.2021 09:53:09

Sport: Det er den svenske avisen Expressen som søndag melder at Sverige må på jakt etter to nye smørere foran neste sesong.

Allerede fredag ble det ifølge avisen kjent at Rikard Andreasson, Ebba Anderssons faste smører, ikke blir å se i den svenske smørebussen fram mot OL i Beijing neste vinter.

– Han er en veldig viktig person for meg, som nå tas ifra meg. Og å da gå inn i en OL-sesong føles ikke så gøy. Akkurat nå kjennes det ikke som at jeg er i en kjempetrygg situasjon, sa Ebba Andersson om nyheten.

Langrennsstjernen var deretter tydelig på at forklaringen hun hadde fått på Andreassons exit ikke var tilfredsstillende.

Ifølge Expressen vil imidlertid ingen av de involverte, ei heller smøresjef Petter Myhlback, gå inn på nøyaktig hva som er årsaken til at Andreasson slutter.

Søndag bekrefter en annen svensk smører, Ulf Eriksson, overfor Expressen at han har takket nei til å fortsette. Han avviser samtidig at det har sammenheng med Andreassons exit.

– Dette ødelegger litt kontinuiteten man vil ha med sin smører, sier Johan Häggström.

(©NTB)