Menu
Miljöpartiets talsperson Per Bolund (t.v.) har fått covid-19. Hans medtalsperson Märta Stenevi er foreløpig ikke kjent smittet. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB

Ny svensk partileder koronasmittet

Det svenske Miljöpartiets talsperson Per Bolund har fått covid-19. Både han og Centerpartiets Annie Lööf har testet positivt etter et felles partiledermøte.

Av NTB | 13.01.2022 11:23:52

politikk: – Jeg har nå på morgenen tatt en hurtigtest for covid-19 som var positiv, og vil derfor sette meg i karantene i henhold til Folkhälsomyndighetens anbefalinger, skriver Bolund på Twitter.

Talspersonens pressesekretær, Michael Norberg Tot, sier at Bolund var symptomfri, og nå har bestilt PCR-test for å få bekreftet smitten.

Onsdag ble det kjent at Centerpartiets leder Annie Lööf hadde testet positivt. Både hun og Bolund deltok i en partilederdebatt i Riksdagen samme dag, og senere hadde de også deltatt i et møte med alle partilederne.

Der var også statsminister Magdalena Andersson til stede, men hun har torsdag morgen testet negativt.

Alle partilederne var symptomfrie og holdt to meters avstand, ifølge Miljöpartiet. Bolunds medtalsperson Märta Stenevi har testet negativt, og det har også andre ansatte i Miljöpartiet som var til stede.

(©NTB)

Flere nyheter: