Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil foreløpig ikke støtte næringslivet i denne ekstreme situasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ny strømrekord i morgen

For tredje dagen på rad blir det satt strømprisrekord på Sørvestlandet. Torsdag vil det bli en makspris på 5,89 kroner. Regjeringen vil fortsatt vente med å gjøre tiltak.

Av Egil M Solberg | 17.08.2022 20:16:32

Strømpriser: Onsdag setter strømprisen ny rekord med en makspris på 5,26 kroner på Sør-Vestlandet. Til sammenligning koster det 0,01 krone per kilowattime i Nord-Norge.

Rekorden består ikke lenge, da det torsdag vil bli en makspris på 5,89 kroner på Sør-Vestlandet, melder TV2.

Flere næringsdrivende har de siste ukene måtte redusere virksomheten sin og gjøre kriseløsninger for ikke å gå over ende. Andre virksomheter opplyser at de vil stenge ned hele virksomheten inntil videre.

Strømprisene på Sørvestlandet er omtrent det doble av Bergen og Oslo på grunn av utenlandskabler og elektrifisering av installasjoner i Nordsjøen.

Stadig flere politikere tar nå til orde for en fundamental endring av strømpolitikken her i landet.

Blant annet er det mange både politikere og næringsdrivende som krever lik strømpris i hele landet. Det er sterkt konkurransedrivende å operere med forskjellige priser på dette nivået.

Flere nyheter: