Menu
Mark Cavendish viser gammel storhet i Tyrkia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Ny spurtseier til Cavendish i Tyrkia – Halvorsen med sterk fjerdeplass

Sykkelveteranen Mark Cavendish tok sin andre strake spurtseier på den tredje etappen av sykkelrittet Tour of Turkey. Kristoffer Halvorsen ble nummer fire.

Av NTB | 13.04.2021 14:34:11

Sport: Cavendish var sterkest på de siste meterne av den 212,6 kilometer lange etappen fra Beysehir til Alanya. Dermed fulgte han opp seieren på mandagens etappe med start og mål i Konya.

Det norske Uno-X-laget er på startstreken i Tyrkia og har vært med å prege resultatlistene. Tirsdag var det Kristoffer Halvorsen som viste muskler.

Sørlendingen satt i fronten da spurten gikk, men nådde ikke helt opp. Han krysset imidlertid målstreken til en meget sterk fjerdeplass.

Belgiske Jasper Philipsen, som nylig vant World Tour-rittet Schjeldeprijs, fulgte nærmest etappevinner Cavendish. Polske Stanislaw Aniolkowski ble nummer tre.

De to etappeseirene til Cavendish er 35-åringens aller første etter at han foran årets sesong signerte for stjernespekkede Deceuninck-Quick-Step. Totalt har sykkelprofilen fra Isle of Man tatt 148 proffseirer i karrieren.

Cavendish leder også rittet i Tyrkia sammenlagt.

(©NTB)

Flere nyheter: