Menu
Det ble ikke noe å juble for Maiken Caspersen Falla og de andre norske kvinnene i Dresden lørdag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ny sprintskuffelse for de norske langrennskvinnene

Det vil seg ikke for Norges sprintere på kvinnesiden. I tyske Dresden ble det nedtur for Maiken Caspersen Falla og co. da ingen av dem tok seg til finalen.

Av NTB | 12.01.2019 15:35:37

Sport: De norske sprintkvinnene fortsetter å kjempe i motbakke. Denne sesongen har de slitt med å prestere, og det ville seg heller ikke i tyske Dresden lørdag.

Amalie Håkonsen Ous, Kathrine Harsem og Anne Kjersti Kalvå forsvant ut allerede i prologen. Deretter var det over for Mari Eide og Ane Appelkvist Stenseth i kvartfinalen.

Falla tok seg videre, men i semifinalen ble den tidligere OL-vinneren parkert.

– Det vil seg ikke helt for Maiken denne sesongen, var reaksjonen fra NRK-kommentator Torgeir Bjørn da Falla ble hektet av.

Caspersen Falla har foreløpig ikke vært på pallen i sprint denne sesongen.

– Det blir litt for dårlig. Det ser vel de fleste. Jeg synes det er bedre å ryke ut og være offensiv, ligge foran, prøve, enn å bare ligge bak hele veien. Jeg lærer stadig vekk, men skulle gjerne hatt lite bredere albuer i siste svingen, sier hun i et intervju med NRK.

Sverige derimot har mye å juble for i kvinneklassen. Lørdag var det nok en gang Stina Nilsson som var raskest. Svensken har vunnet de siste fire sprintrennene i verdenscupen. Faktisk er det bare ett av seks renn Sverige ikke har stått øverst på pallen i sprint i kvinneklassen denne sesongen.

Lørdag fikk Nilsson besøk av to lagvenninner på pallen. Maja Dahlqvist ble nemlig nummer to, mens Jonna Sundling tok tredjeplassen

(©NTB)

Flere nyheter: