reklame for smiaa
Menu
USA har oversteget 10 millioner smittede i koronapandemien, og registrerte fra torsdag til fredag en ny smittetopp med 129.634 nye tilfeller. Her gjennomføres en test i Lawrence, New York. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Ny smittetopp i USA – passerer 10 millioner registrerte koronatilfeller

USA har oversteget 10 millioner smittede i koronapandemien, og registrerte fra torsdag til fredag en ny smittetopp med 129.634 nye tilfeller.

Av NTB | 07.11.2020 02:53:20

Medisin og helse: Døgnøkningen bringer antall registrerte smittede opp i 10.058.586, viser oversikten til Worldometers. USA har det høyeste bekreftede smittetallet i verden og er det første landet som passerer 10 millioner tilfeller.

Det er tredje dagen smittetallet i USA overstiger 100.000. Fra onsdag til torsdag ble den foreløpige smittetoppen i USA nådd med 123.718 tilfeller. Det tallet ble overgått dagen etter da det ble rapportert 132.540 nye tilfeller.

Texas alene står for over 1 million av alle tilfellene i USA og har flest i landet. Delstaten har registrert 1.007.155, mens California har 965.523 tilfeller og Florida 832.625 så langt i pandemien.

Ingen deler av landet er spart for smitteøkningen, og 20 stater opplevde de høyeste smittetallene til nå.

I alt 242.230 koronarelaterte dødsfall er registrert i USA, og det er fortsatt New York som har flest registrerte dødsfall, etterfulgt av andre folkerike delstater som Texas, California og Florida.

Delstatene Kansas, South Dakota og Utah registrerte det siste døgnet de høyeste dødstallene til nå.

Situasjonen så likevel mørkest ut i North Dakota. Delstaten har opplevd en smittetopp og en økning i koronarelaterte dødsfall. Justert for folketallet har North Dakota registrert flere koronarelaterte dødsfall den siste uken enn noen annen delstat, skriver The Washington Post.

President Donald Trump, som selv har vært koronasyk, har gjentatte ganger sagt at USA er i ferd med å få kontroll på pandemien.

Tallene viser derimot at antall koronatilfeller i USA har steget med mer enn 50 prosent de siste to ukene, ifølge en analyse nyhetsbyrået AP har gjort av tall fra John Hopkins University. Den viser at det gjennomsnittlige smittetallet de siste sju dagene har økt fra 61.166 den 22. oktober til 94.625 den 5. november.

Natt til lørdag kom også nyheten om at stabssjef Mark Meadows i Det hvite hus har testet positivt for koronavirus. Han har vært en nøkkelskikkelse i valget og i dagene etter.

Meadows er en av flere i Trump-administrasjonen som stort sett ikke bruker munnbind, påpeker CNN. Stabssjefen har vært i kontakt med en rekke personer i Det hvite hus og det Republikanske miljøet.

Økningen var størst i Illinois med 10.578 nye smittetilfeller, og delstaten er en av fire delstater som har registrert mer enn 10.000 daglige tilfeller, skriver The Washington Post. Texas registrerte nest flest tilfeller siste døgn med 9.200.

Det var også fjerde dag på rad med over 1.000 koronarelaterte dødsfall i USA, og det er første gang siden august at det har vært så mange sammenhengende dager med et like høyt dødstall, skriver The New York Times.

Siden smittetallet startet å stige igjen i september har delstatene delvis og periodevis innført restriksjoner, men i hovedsak styrt unna strenge restriksjoner og nedstenginger som innføres i flere land i Europa.

Flere nyheter: