reklame
Menu
Siste døgn er det registrert 50 nye smittetilfeller i Stavanger kommune. Det er det høyeste antallet registrerte tilfeller på et døgn siden pandemien startet. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB

Ny smittetopp i Stavanger – 50 nye smittede siste døgn

Siste døgn er det registrert 50 nye smittetilfeller i Stavanger kommune. Det er det høyeste antallet registrerte tilfeller på et døgn siden pandemien startet.

Av NTB | 31.12.2020 09:08:15

Medisin og helse: 50 smittede er 16 flere enn dagen før. Det er også 18 mer enn ukesnittet, som er på 32 daglige tilfeller. Samme dag forrige uke ble det registrert 16 nye smittetilfeller.

Blant de nye smittede er ett tilfelle reiserelatert, 41 er nærkontakter, to har usikker smittekilde, og seks har ukjent smittekilde, opplyser kommunen.

De smittede er mellom 0 og 89 år.

I nabokommunen Sandnes ble det siste døgn registrert elleve nye smittetilfeller. De fleste av dem er nærkontakter, men to har fremdeles ukjent smittevei.

Etter kraftig økning i koronasmitte i området, skjerpet ordførerne i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg onsdag de lokale smitteverntiltakene.

Blant tiltakene er påbud om munnbind på offentlig sted der avstand ikke kan overholdes, kutt i antall deltakere på arrangement og skjenkestopp klokken 22. Kommunene anbefaler å begrense antallet sosiale kontakter gjennom en uke til ti personer, utover egen husstand og på skole/arbeid.

(©NTB)

Flere nyheter: